Vrijdag 8 juli bestemming Valbondione

We zijn weer vroeg in de benen, Tijdens het ontbijt hebben we nog een helicopter intermezzo : de hut wordt bevoorraad via de lucht dus dit spectakel doet letterlijk en figuurlijk veel stof opwaaien. De rekening van de drankjes krijgen we uitgesplitstt mee dus die kunnen we later tijdstip verrekenen. Het afdalen naar ons volgende pad gaat soepel, het terrein is goed begaanbaar, temperatuur is prima dus het beloofd een mooie wandeldag. Rona loopt voor mij uit en dat is op de wat steilere stukken heel prettig. Helaas krijgt een van onze medewandelaars last van knikkende knieƫn, en wat zich eerst laat aanzien als een incident lijkt toch op overbelasting halverwege de wandeling. Reisleider Roel en Robbert begeleiden Annemarie de berg af richting het einde van onze bestemming Carona alwaar onze auto geparkeerd staat. Na een voor mij ook spannende wandeling door het bos langs de soms wel erg smalle paadjes komen we om half twee aan bij het meertje.

Voordat we in het heidere water van het meertje uiteindelijk onze zwemfantasie waar gaan maken, drinken we wat en eten we een heerlijk ijsje in restaurant Pineta. De duik daarna is een beloning. Een heerlijke verfrissend en verkwikkend einde van een voor iedereen inspannende wandeldag. Het hotel Ostello casa Cirti waar we na 2 1/2 uur rijden over een enorme pas, aankomen ligt in prachtig dal, heeft heerlijk bier, lekkere chips, goed werkende wifi en zelfs groente bij de diner. Een verademing waar ik graag wat langer zou blijven om op adem te komen voor de volgende huttentocht. Annemarie blijft hier een dagje rusten en ik zou daar graag bij aan sluiten maar het hotel lijkt vol. Er komt tijdens het eten een compromis langs, iets langer uitslapen, stadje verkennen en pas in de middag de tocht naar boven ondernemen naar de volgende hut. Ik kan mij daar in vinden en verheug mij op het bijschrijven van m’n blogje… Om tien uur kruip ik in het heerlijk schone bed in een balzaal van een slaapkamer, hopenp op een verkwikkende slaap voor het volgende berg avontuur. Ook hier duurt het weer even totdat ik in slaap val maar daarna is het zonder onderbreking doorslapen slapen tot 6 uur. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *