Donderdag 7 juli. Gemelli hut

Het ontbijt wordt vervroegd want het blijkt van 7 tot 8 te kunnen dus zitten we om half acht aan tafel. Ik heb heerlijk in de zon gemediteerd en m’n oefeningen gedaan dus wat mij betreft weer helemasl fit aan het ontbijt. We krijgen broodjes en water mee als lunch en zijn om negen uur en route na wat gehannes met het afrekenen van de consumpties, het blijkt toch niet helemaal makkelijk voor de huttencrew om met groepjes indidueel hun drankconsumptie af te rekenen. Maar goed ook hier moet een soort van discipline in ontwikkeld worden

De wandeling begint goed het is nog vroeg dus niet te warm. De vergezichten zijn fenomenaal, komen vaag bekend voor omdat het bergwandelen van Bert en mij in 2018 ook in dit gebied plaats vond. Er zit een venijnige stijging met veel los gruis op de helling in deze wandeling. Het lijkt een eindeloos te duren, maar uiteindelijk komen we toch op de pas van 2300 meter hoogte aan. Als beloning voor onze klauterpartij komen er drie gemzen de berg afgehuppeld om ons te laten zien hoe het bewandelen en bespringen van de hellingen ook kan als je er permanent woont. Het zorgt voor een soort Etosha momentje waarin alle aandacht van de groep even gedurende 10tal minuten gevangen wordt en de ellende van de heftige helling vergeten wordt. Om de hoek van de pas ligt onze volgende hut. Wederom omringd door stuwdam skeletten met een piezeltje water erin. We zijn te vroeg, half vier, want onze lagers worden nog schoongemaakt. Al wachtend nuttigen we onze halve liters bier en lachen weer dat het een lieve lust is om de droge grappen van robbert, de clowneske gevatheden van Paul en brengen de rest van de middag al uitrustend door. De kamer bestaat uit 3 stapelbedden, de douches zijn net vernieuwd kortom heerlijk opgefrist doen we het diner aan en kletsen en lachen we de avond door. Ik taai om half tien af naar bed terwijl de rest zich nog vermaakt met het yahtzee dat Rona heeft meegenomen. Het in slaap komen lijkt helaas toch niet een vanzelfsprekendheid, ik lig toch nog aardig tijdje wakker voordat de slaap mij overvalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *