Weekje wandelen in Orobische Alpen, Bergamo 4 juli – 12 juli

Onder de Gotthradtunnel door

Nog steeds een staaltje van bijzonder graafwerk; 57km! door de Gotthardtunnel. Eenmaal daar onderdoor, zon en prachtige bergen. T’was daarna in Italië uiteindelijk nog een hectisch reisdag met veel vertraging, gemiste treinen geen reserveringen, overstappen. Kortom pas om half vijf in Bergamo aangekomen, kamer pas na half uur gekregen, en dat allemaal onder moordende hitte. Pffff Maar wel een heerlijke airco kamer in goed hotel vlak bij het station.

Even de oude stad bekeken, uit de 12e eeuw, met zo’n kabelbaantje omhoog en daar met de groep om half zeven gegeten. Kortom t’was een hele volle dag en dan ook nog socializen met de groep. Veel mensen delen de zorgen van de hoogte meters, de jongste van de groep is 53 jaar en de oudste 73 dus de reisleider heeft al besloten om geen enge klettersteige bovenlangs te gaan doen. Nou dat geeft de burger moed. 

Gisteravond nog een ingewikkelde wik en weeg sessie rondom het inpakken van de rugzak gehad. Rona en ik hebben elkaar daar doorheen gecoacht. Toch geen fleece vesten en truien mee, geen regenbroek maar wel laagjes van merinowol, zou eventuele kou bovenop de berg tegen moeten houden. De voorspellingen van het weer worden door de groep nauwlettend in de gaten gehouden, dus ik ga het op deze manier proberen.

Qua foto’s nog geen inspiratie gehad, te heet te veel te sjouwen, we gaan zien of ik in ieder geval ergens 1 mooie foto per dag kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *