Zondag 3 April, de halve Marathon dag van Berlijn en de Prenzlauerberg.

Vandaag gaat het gebeuren, de halve marathon waarvoor we mee gekomen zijn met Tim. Het is droog, koud en gelukkig niet zulk winderig weer. Als wij om 11.00 uur ons hotel uitlopen richting U bahn Spittelmarkt dan zien we de vroeg gestarte lopers al weer hun terugweg over de Leipzigerstrasse lopen. Dit zijn de echt snelle lopers want die zijn om 10. 00 uur gestart. Wij gaan op de Kurfursten dam staan om van Luuk en Tim een glimp op te kunnen vangen na hun eerste tien kilometer. Wij kunnen ze volgen met de life verbinding op de WhatsApp maar het lukt ons helaas niet om ze te spotten op die Ku’dam. Ik heb een filmpje van 8 minuten gemaakt en hopenlijk kunnen we hen daarop spotten. Teleurgesteld begeven wij ons naar de U Bahn om het volgende station aan te doen. We gaan ze nu proberen te spotten op Unter den Linden 1 km voor de finish. Deze keer lukt het wel. Tim loopt aan de andere kant, maar we zien ‘m gelukkig wel en Luuk loopt 10 minuten later aan onze kant voorbij als een hinde, en die poseert zelfs even voor de foto. Dus van Luuk hebben we een mooi stukje film gemaakt waar z’n moeder ook blij mee was. We begeven ons in de mensen massa om de twee helden tegemoet te lopen maar het duurt nog een flinke tijd voordat we elkaar ontmoeten. We zetten ze met medaille en Minnie mouse op de foto voor de Brandenburger Tor, werkelijk een prachtig plaatje voor het nageslacht. Ze zijn beiden ook zeer trots op het uitlopen en wij ook!. We spreken af om een lunchje te doen in Rosa von Luxembourg strasse, daar zou een gezonde eetwinkel moeten zitten, helaas heeft die de Corona tijd niet overleeft. Inmiddels is er een falafel tent voor in de plaats gekomen, ook lekker. We bestellen een groot bord met Turkse/ Marokkaanse lekkernijen, met z’n allen prikken we een vorkje van opgeleukt met libanees brood, het is wederom verrukkelijke finger food ervaring. De mannen eten nog broodje falafel na afloop, maar dan begint de kou op de spieren te slaan en tuigen ze snel hostel waarts om te douchen en op te warmen. We nemen hartelijk afscheid, zij vliegen morgen middag al weer terug en de verwachting is dat wij morgen overdag elkaar dan niet meer zullen treffen. Zij gaan partyen vandaag dus dan zullen ze ook wat langer in hun bed blijven hangen en dan moeten ze in de middag alweer richting vliegveld.

Wij pakken ons dag programma op. We gaan het wandelingetje bij het Mauer Park in Prenzlauerberg doen. We gaan daar met de U Bahn naar toe om aldaar weer een klein stukje te wandelen. Tis een prachtig park, er wordt veel gespazierd, veel speeltuintjes en ander zeer divers vertier. Aan het eind van het park is een vlooien markt echter het grootste gedeelte van de markt is ingenomen door ‘commerciĆ«le troep’ waar grote groepen jongeren zich omheen verdringen. Er is wel een ruim aanbod van tweedehandkleding, maar we hebben geen koffer ruimte over dus ik kom in het geheel niet in de verleiding om te neuzen tussen deze vintage rekken. Na dit park lopen we over een zeer hippe straat, Odenberger strasse, waarin ook een retrohotel zit. Veel terrasjes, ijstentjes, hippe kleding en meubel/design winkeltjes. Kortom hier moet je zijn om te zien wat hip is op dit moment.

Ons laatste doel van deze dag is de Kulturbrauerei, een voormalig grote bierfabriek die inmiddels gerestaureerd en omgevormd is tot een cultureel centrum. Fantastisch complex om te zien en op het binnen plein staan een 20 tal food trucks, of liever gezegd schattige busjes, caravannetjes die omgebouwd zijn tot keukentjes uit diverse windstreken van de wereld. Inmiddels ben ik behoorlijk moe, maar door het zien van al dit lekkers krijg ik weer klein beetje energie en kiezen we een soort pizza/foccaccio broodje uit die belegd wordt met verse ingrediƫnten en in een klein oventje gebakken wordt. Met dit heerlijk kleinood onder onze arm gaan wij met de metro terug naar huis, tis maar 4 stationnetjes. Eenmaal aangekomen in het hotel eten we dit heerlijke broodje van pinsa deeg op tezamen met een alcohol vrij biertje. Tis pas 19.00 als we onze kleine avondmaaltijd achter de kiezen hebben maar de intensiteit van de dag speelt ons aardig parten. We ploffen in ons bed, we lezen en schrijven nog wat maar al tijdens deze rustgevende activiteiten vallen onze ogen al snel is slaappositie. We laten het toe en geven ons lijf en geest de ruimte om weer tot rust te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *