Woensdag 13 oktober Museum bezoek Guggenheim

We hebben een tijdslot om 12 uur bij het museum en gaan dus om 10.15 van de camping weg richting de metro om op tijd in de stad te zijn. Als we uiteindelijk in Bilbao bovengronds komen op hetzelfde plein waar we gisteren boven kwamen is het behoorlijk uitgestorven. We vragen ons af waarom er geen kip op straat is, en dan blijkt het een nationale feestdag te zijn. Dat verklaart ook de drukte op de camping de drukte in Andorra, Spanje heeft een lang weekend vrij. De koffietentjes en terrasjes zijn wel open maar voor de rest is alles gesloten, jammer want ik had na afloop van het museum nog wel wat shop bewegingen willen doen, maar dat gaat nu aan m’n neus voorbij. Als we bij het museum aankomen blijkt de attractie op het voorplein, de puppy van jef Koons in de steigers te staan. Twee keer per jaar wordt het hondje voorzien van nieuwe bloemen , en dat gebeurt in mei en in oktober. Helaas voor ons dus geen puppy in bloei. Gisteren hebben we ons al lopen vergapen aan de achterkant van het museum dat een prominente plek inneemt aan de enorme wandelpromenade die langs de nieuwe stad loopt. Het museum is ook van de voorkant zeer bijzonder om te zien. Het is een deconstructivistisch ontwerp wat betekent dat niets is wat het lijkt… Overal vormen en lijnen die je op geen enkele manier aan elkaar vast kunt maken. Dit geldt zowel voor de buitenkant als voor de binnenkant. De buitenkant laat zich nog als een apart gebouw fotograveren, maar bij binnenkant lukt dit echter helemaal niet. Wonderbaarlijk genoeg lopen we het museum zonder vertraging in, wat een verschil met onze Nederlandse musea waar je eigenlijk altijd in de rij moet staan. Bert z’n rugzak wordt nog gecontroleerd maar hij mag hem verder gewoon op houden. Dus alles is zeer relaxt.

Eenmaal binnen weet je niet waar je moet kijken xo overweldigend is het atrium. De gebruiksaanwijzing van het museum is wel min of meer duidelijk. Er zijn drie verdiepingen, te bereiken met de liften of per trap en per verdieping zijn er verschillende tentoonstellingsruimtes, deze zin echter numeriel niet op volgorde maar als je de verdieping rond loopt kom je bij de verschillende ruimtes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *