Week wandelen in het Boheems Paradijs in Tsjechië 16 september tm 23 september

Eindelijk is het zover, onze lang uitgestelde wandelreis (vanwege Covid) met Loopend Vuurtje gaat beginnen. De bus vertrekt op donderdag 16 september vanaf station Deurne, off all places, en zal ons na een dag lang reizen, brengen in Decin in Tsjechië, een plaats in het Noorden van Tsjechië, 30 km van Dresden. Rona en ik besluiten om de avond van tevoren al af te reizen naar Deurne om relaxt de volgende ochtend te kunnen vertrekken. We rijden om kwart voor acht op woensdagavond af naar het Fletcher hotel net buiten Deurne. We komen daar om tien uur aan, de receptie is bemensd door een hoogbejaarde vrijwilliger, niet in uniform, die al rommelend in de spullen van de officiele receptie ons uiteindelijk een kamer batch aanreikt zonder ons aan te kijken of te verwelkomen. We checken in en kunnen nog een drankje bemachtigen in het restaurant. We drinken een campari spritz en een Limoncello spritz, een zeer aantrekkelijk drankje en vergezeld van een bitter garnituur is het een vrolijke aftrap van onze vakantie.

Donderdag ochtend pakken we onze slaapspulletjes weer in, drinken nog een kop thee/koffie en rijden daarna het dorp Deurne in op zoek naar een supermarkt om onze ontbijt en lunch spulletjes te scoren. Lucky us, we treffen een Lidl op onze route aan. We kopen onze favorite walnoot broodjes, beleg en nootjes en nog veel meer en kunnen daar vermoedelijk de dag ruimschoots mee door komen. Om 2 minuten voor tien komen we bij de bus aan, en onze reisleider is blij dat we er zijn, we waren de laatste, want hij wil om 10.00 sharp aanrijden. Zogezegd zo gedaan. Over de reisdag valt verder niet veel te schrijven behalve dat het zeer meevalt zo’n hele dag in de bus, mede doordat dat we heerlijk ontbijten en lunchen met onze bij elkaar geraapte spulletjes van de Lidl. We stoppen om de twee uur omdat Karin, onze buschauffeur zich aan de rijtijden moet houden en dan plassen we in zo’n ongeinspireerde imbiss waar eigenlijk bijna niets te koop is anders dan koffie thee en chips.

Om 8 uur s avonds verlaten we de Duitse snelweg, net na Dresden, en rijden we het donkere en zeer slecht verlichte Tsjechië binnen. Het duurt uiteindelijk met zo’n grote bus over binnenweggetjes en door dorpjes toch nog ruim een uur voordat we in ons hotel aankomen. We droppen onze bagage in de kamers, het is een soort donkerbruin kruip door sluip door hotel, maar de kamers, met eigen badjamertje, zien er eigenlijk best netjes uit. Dus we zijn blij verrast met de keuze die men dan toch bij Loopend vuurtje maakt vwb de keuze van het hotel. Direct na het droppen van onze bagage kunnen we aan tafel en wordt het eten in sneltrein vaart uitgeserveerd, de grote groep krijgt kip met aardappelen de vegetariërs krijgen pilav. Het eten is meer dan prima smakelijk en lekker, en het bier (grote halve liter pullen met amberkleurig bier) is zonodig nog lekkerder, dus de aankomst is fantastisch. Rona en ik drinken na afloop van het eten nog een peren likeur, en hebben meer dan genoeg alcohol in ons lijf om direct in slaap te pletteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *