Vrijdag, laatste vakantie dag, shoppen en afbouwen

We slapen lekker lang uit, zitten om kwart voor acht aan het ontbijt, en na het ontbijt schrijf ik ons blogje af, zoeken we de dagfoto’s uit en markeer ik op Google maps de winkels waar ik naar toe wil. Uiteindelijk kies ik er twee uit en stap om 11.15 op de fiets. Ik heb geen zin om de weg ernaar toe te lopen ingeval de shop route ook weer de nodige loopkm’s oplevert. Eerst ga ik naar magasin du Nord, een warenhuis a la de Bijenkorf met een formule dat de merken hun eigen winkeltje hebben, maar  er zijn echter wel centrale kassa’s. De aankleding van de afdelingen is niet heel overdadig, alles hangt gewoon op rekken gepresenteerd, dus daarmee oogt het ook een beetje als de laatste versie van V&D of Hudson Bay. Ik  loop eerst nog wat verder de Stroget op, dit is de naam van de winkel straat, voordat ik mijn aankopen doe.

Uiteraard loop ik ook bij COS binnen, en het lijkt erop dat de collectie hier toch iets uitgebreider is dan bij ons. Tis suf om dan uiteindelijk je kleding bij de keten te kopen die ook in Nederland zit, maar het zijn wel kleren waar ik mij prettig in voel en de behulpzaamheid en het geduld van de verkoopsters is indrukwekkend. Ze kunnen op elk artikel kijken of het nog in voorraad is, op een andere maat en het dan ook voor je halen pfff wat een service zeg, zo kom je het in Nederland toch niet veel tegen bij die keten merken. Dus ja bij COS koop ik wat nieuwe kleren, en daarna ga ik naar het volgende warenhuis Illums Bolighus iets verderop. Dit is de Bijenkorf maar dan in het kwadraat, hier hebben de sjieke winkels allemaal hun eigen presentatie en moet je ook bij elke winkel apart af rekenen. Een vervelende situatie omdat je overal in een andere rij moet gaan staan, terwijl je net al je kadootjes verzamelt hebt. Op de bovenste verdieping met zijn hebbedingetjes, heel veel Deens design, en onder andere de Muji store, nog bekend van Hong Kong, koop ik m’n souvenirtjes. Het kost mij een tijdje omdat ik inderdaad overal in een andere rij moet gaan staan, maar ook omdat sommige verkoopsters inpakken tot hun dagtaak hebben gemaakt, maar goed dat hoort er hier blijkbaar bij. Ik heb niet veel gescoord omdat ik de prijzen te heftig vind. Is dus ook een soort van geluk want daarmee beperk ik mij tot wat kadootjes en kleding bij het shoppen. Na dit mega warenhuis ga om weer terug naar Magasin du Nord om de dingetjes die ik daar gezien heb qua kleding te kopen. Op het eind, het is dan half drie koop ik nog een tweetal broodjes voor de lunch en fiets ik weer terug naar het appartement.

Na een lunchbreak stappen we toch weer op de fiets om nog een museumpje te pakken. Het wordt Charlottenborg omdat we hier een exposities van hedendaagse kunst kunnen bewonderen. Helaas blijkt ook dit museum dicht in de voorbereiding naar een grote tentoonstelling per 26 augustus, tja dan zijn we er niet meer. Nog even terug naar magasin du Nord omdat ik ontdekt heb dat ik op een duur kledingstuk niet de volledige korting had gekregen. Eerst dacht ik er nog over om het te laten zitten, dus om er niet mee terug te gaan, maar uiteindelijk heb ik het toch wel gedaan en heb ik het verschil terug gekregen. We scoren nog wat lekkere dingen voor de terugreis morgen, broodjes, sap en croissantje en keren met een grote fles leffe blond huiswaarts om met alle restjes te borrelen en onze eerste kennismaking met Kopenhagen op een relaxte manier af te sluiten. Ik frut nog een overheerlijke tosti in elkaar en daarmee is de innerlijke mens ook voldaan. Ik schrijf het blogje af en pak her en er alvast wat dingetjes in en dan gaan we onze we in de opmaat voor de laatste nacht Kopenhagen. Ondertussen verlang in wel stiekun naar m’n eigen bed, m’n eigen frisse douche, dus het feest van huiswaarts keren gaat bijna weer beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *