Putten – Beddenwinkel, wandeling naar Ermelo over hei; totaal 16 km gelopen

De dag begint met een stralende zon, dus het ontbijt kan buiten en het maken van de plannen voor de dag ook. Ons eerste plan de beddenwinkel; Eerste fietstochtje, (2 km) beddenwinkel in Putten bezoeken, het ligt aan de dorpstraat, dus zomaar midden in het dorp, om de hoek bij de kerk treffen we bedden winkel de Kok aan. Een winkel met op drie verdiepingen een scala aan bedden uitgestald en dus ook het bed dat wij op een plaatje in Noordwijk hebben gespot en mooi vinden. We willen er op zitten om te kijken op de 14 cm brede houten rand eromheen voelbaar is als je op het matras zit, niet dus. Het is een mooi bed, het lijkt er op dat dit toch het mooiste bed, in onze ogen uiteraard, van de collectie is. We lopen het hele pand door, komen weer terug bij het bed en het blijft aantrekkelijk. We bespreken maten, optie verhoogd hoofdeind en alles wat je over zo’n bed kunt bespreken. Ik ben blij dat we alleen maar een bed omhulsel kopen en geen spiralen en matrassen want alleen al met het omhulsel zijn we een uurtje of twee bezig geweest. We krijgen een offerte toegestuurd, we gaan er nog een nachtje over slapen, kijken of er bed nachtmerries in de avond ontstaan, gaan Sas vragen om de effectieve ruimte op onze slaapkamer op te meten, met in ons achterhoofd de vraag past het bed ├╝berhaupt wel in de kamer? Inmiddels is het keihard gaan regenen, de vriendelijke verkoopster is ons gemier zat, heeft alles van ons ingevoerd in de computer en zegt dat ze met middagpauze gaat, nogal plompverloren gaan wij de winkel uit, twee nieuwe dekbedovertrekken in een opvouwtasje. Spijkerjasje en sjaal zijn de enige beschermmiddelen tegen de enorme regen druppels, dat gaat hem niet worden. De fietsen staan iets verder op bij het begin van het dorpspleintje omdat er een markt aan de gang was in het dorp toen wij aankwamen. Het plaatselijke restaurant wil ons niet herbergen omdat het bedienend personeel dan nat zou worden met nog meer mensen op het terras (?). We bereiken onze fietsen, we stoppen de tas en de prachtige dekbedden die we gescoord hebben in de fietstassen en als we en route naar de camping gaan, wordt de regen minder. Een klein beetje nat, maar wel onder de modder, lang leve de lichtgewicht fiets zonder spatborden, komen we op de camping aan en wachten we al lezend, lunchen d het verdwijnen van de regen af.

Vervolg van ons dagplan: Wandeling over de hei : om half drie gaan we in de benen over de hei naar Ermelo een rondwandeling van ongeveer 6 km. Als we van onze camping aflopen, direct het bos in, komen we na 5 minuten op de hei tussen Ermelo en Putten. Er wordt volop gewandeld en gefietst op dit kleine stukje hei, de brem staat in bloei het is voor ons een aparte ervaring om zomaar op een heide te lopen. In Ermelo gaan we op zoek naar een USB kabeltje voor de garmin, die zijn we vergeten en dat is onhandig als we routes willen overzetten op de garmin, en we gaan wat Japans eten scoren bij een restaurant Japas geheten, op de Harderwijkerweg. De heen wandeling gaat nog wel goed, het kabeltje gaat niet lukken het eten wel. We hebben twee enorme poke bowls gescoord, een met kip en een met tonijn, kortom het vooruitzicht dat we dat straks mogen opeten geeft ons vleugels voor de terugweg. Helaas schiet op de terugweg toch weer een venijnige pijn in mijn rechterbovenbeen spierskelet, dus het lopen gaat niet al te soepel meer. Bert vindt een mooie route terug langs de outskirts van Ermelo, door het bos en het laatste stukje over de hei. Dan lopen we het ons bekende stukje bos weer in en zijn we weer terug op de camping. We borrelen wat, wederom in de zon, en onze overheerlijke Poke bowls kunnen we ook nog met wat laatste zonnestralen buiten op eten. De bowls zijn echter zo groot dat we hem allebei niet in een keer opkrijgen, de een kunnen we nog kwijt in de koelkast en de ander verdwijnt onder de emmer onder de bus. Dan verdwijnt de zon definitief achter de bomen en zakt de temperatuur ook. We klimmen in het campertje en doen daar onze laatste eindedagdingetjes: boekje luisteren, Netflix kijken en dan vallen mijn ogenleden door het drinken van heerlijk karmelietje al vrij snel in een soort sluimerstand dus ook vandaag lokt het bed en gaan we kijken of ons bedavontuur, ook tijdens en na het slapen, in de positieve modus van een mooie aanwinst blijft vallen. Dus als er geen nachtmerries op getriggerd worden dan gaan we het bed een van de komende dagen bestellen en ons verheugen op de komst van mooie aanwinst van ons meubelbezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *