Fietsrondje Drachten

In alle vroegte is de lucht strak blauw met zo’n, dus verplaatsen de camper naar een plek waar de ochtendzon ook daadwerkelijk het campertje binnen kan komen. Met een dik vest aan en sjaal om is het prima buiten vertoeven. Uiteindelijk als we het aan hebben gedurfd om de ontbijtspullen naar buiten te sjouwen begint het te hagelen en moet het spul toch weer naar binnen. We gaan rondje Drachten fietsen, we kamperen in het uiterst zuidwestelijke puntje van Groningen en Drachten ligt hier 15 km vandaan, dus vandaar een door bert uitgezocht groen fietsrondje.

We bereiden ons voor op een barre tocht met hagel, regen en wind en als wij om uurtje of half elf uiteindelijk op de fiets zitten schijnt de zon weer, maar we zullen de hagelbuien steeds tegen komen onderweg, meestentijds met de wind in ons rug, dus het is niet echt afzien. De fietsroute is fenomenaal. Kleine fietspaadjes dwars door de weilanden langs natuurgebieden, door de bossen, achter de bossen langs. Kortom een overdaad aan platteland natuurlandschappen die nog eens extra prachtig uitkomen door de 360graden view die je hier in zowel het Friese en het Groningse landschap hebt, en door de enorme bijzondere wolken luchten. Nou Denemarken was mooi, maar onze eigen landschappen mogen er wat ons betreft ook zijn. Wat een mooie omgeving en je kunt echt eindeloos fietsen zonder echte grote wegen tegen te komen, een eldorado voor de recreatiefietsers dus. Om half drie zijn we weer terug op de camping en klappen we de relax stoelen nog even uit om in de zon te gaan zitten, die inmiddels toch echt wel blijvend telkens tussen de wolken door een plekje weet te bemachtigen om de koude van de grond te verdrijven. Om vier uur houden we het voor gezien we moeten een einde maken aan deze vakantie stemming en sfeer, nog twee uurtjes in het campertje en we zijn weer terug thuis. We eten nog wat ongezonde dingen drinken er nog een biertje en een wijntje bij, morgen gaan we in het gezonde verantwoorde eet en leefpatroon, nu nog even genieten. We kijken terug op een zeer relaxte en geslaagde vakantie week. We hebben de stellige intentie nog eens terug te keren naar Denemarken om de fjorden de meren en de heuvel landschappen te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *