Langs de “Haven mannen” in Esbjerg op weg naar Groningen.

Over het strand van Sonderho terug gereden naar het strand van Rindby, omdat het vroeg is, is er werkelijk geen hond en ook geen auto op het strand te bekennen. De wind van de vorige dag is ook gaan liggen, alleen de temperatuur is nog te koud om op het stand zelf te lopen laat staan stil te zitten voor het ontbijt. We doen het ontbijt dus voor de tweede keer op het strand maar nog steeds wel binnen, deze keer hebben we prachtig uizicht over strand en zee.

Enigszins weemoedig ondat dit onze laatste keer strand op een Deens wadden eiland is en de sfeer wel heel erg bijzonder is, rijden we richting de ferry. Ook hier alleen fietsend woon werk verkeer allemaal op weg naar hun werk op school op het vasteland. We staan om 08.00 in de ochtend de vier mannen van Esbjerg te fotograveren. Vier reusachtige beelden van 9meter hoog die naast elkaar zittend uitkijken over de haven. We weten niet of we ze mooi vinden maar de over gestileerde reusachtigheid van de beeldengroep is wel indrukwekkend, vandaar ons omweggetje om de beeldengroep te bewonderen.

We rijden nog een keer naar onze eerste supermarkt in Hojer om alhier ons kleine geld uit tegeven aan roggebrood chips met chili smaak waar bert en ik binnen een week helemaal verslingerd aan zijn geraakt. Met 7pakken in de camper gaan we op weg naar onze laatste stop voor deze vakantie: camping De watermolen in Opende Groningen. Daar komen we om 16.30 aan, het was waanzinnig rustig op de weg dus lekker door kunnen rijden en we installeren ons op deze camping. Ze hebben homemade steenovenpizza avond dus we kunnen ons hier nog voor inschrijven. Dat doen we en om 19.00 zitten wij met heerlijk biertje en zowaar ook een heerlijke pizza in de kantine van de camping te smikkelen.

Morgen nog een laatste dagje fietsen in de omgeving en dan is het vakantie feest echt ten einde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *