Weekje weg Denemarken, 1e stop Daler

In de week voor vertrek beslissen waar de vakantie bestemming, voor 1weekje vrij, naar toe gaat is wel het ultieme adhoc plannen dat prima samengaat met een campertje voor de deur hebben. We waren in dubio of we buiten Nederland op vakantie zouden gaan. Het was overal niet al te best weer dus kozen we toch voor het buitenland, onze nieuwsgierigheid naar de Deense wadden eilanden zorgde voor de invulling van onze bestemming. Donderdag twee reisboekjes gekocht, donderdag avond campings uitgezocht, vrijdag de boodschappen gedaan en Look ingeruimd, zaterdag om 9.00uur waren we en route.

Eerst hebben we de insteek om maar paar honderd kilometer te rijden naar een camping in Duitsland. Naarmate de reis sneller verloopt besluiten we om de laatste 200 kilometer naar onze Deense bestemming door te rijden. Uiteindelijk komen we om half zeven aan op een boerderij camping gerund door een Nederlands stel dat prima zou hebben gepast in de serie : “Ik vertrek” ware het niet dat er met deze mensen geen kijkcijfers te trekken zouden zijn. Zeer vriendelijk eenvoudige mensen die hun doorzon woning in Ijsselstein verkocht hebben en met een hele oude camper en twee puber dochters op pad zijn gegaan naar een gehucht, Daler genaamd, in Denemarken waar ze een stuk land met een boerderij erop hebben gekocht om hun droom waar te maken. Het runnen van een camping het hele jaar door. In alles lijkt het op een ruime variant van Nederland alleen de taal is tongbrekend moeilijk, en dat lijkt voor in ieder geval de twee volwassen zeer ingewikkeld om ingeburgerd te raken met de taal, vooral doordat ze ook het hele jaar door Nederlandse gasten op hun camping hebben. Nou een mooie droom verwezenlijkt waar in ieder geval hun twee kinderen opgevoed worden als wereld burgers met drie talen actief in hun leef wereld. We hebben een kampeer veldje voor onszelf, er zijn er drie en op elk van de terreinen staat een gast.

We worden allerhartelijkst ontvangen met koffie thee en koekjes en krijgen een uitgebreid informatie pakket mee over de streek. We zoeken een mooi plekje uit, er zijn drie veldjes en wij kiezen een van de drie veldjes met uitzicht op het zeer platte Nederlands uitziende landschap. Koeiengeloei op de achtergrond, rondwandelende kippen home sweet home! We flansen een soepje met broccoli asperges in elkaar en gaan dan met de kippen op stok. Het is oorverdovend stil… Met een stralende sterrenhemel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *