Nog een keer Aphrodite en Adonis 13.5km.

Vanmorgen de stoute schoenen aangetrokken en om half zeven gaan zwemmen in ons privé zwembad. Het was super koud maar wel een bijzondere belevenis. Het duurde even voordat ik door was, maar daarna in tintelende frisheid flink wat baantjes gezwommen. De lengte van het zwembad is 10 meter en breedte is 4 meter. Daarna heerlijk warme douche genomen en het voelt eigenlijk wel heel erg goed om dit gedaan te hebben.

  

We pakken al onze spullen in en gaan naar het hotel om aldaar te ontbijten op het prachtige terras van het Aphrodite hotel, met uitzicht over zee, en de stralende blauwe lucht met de zon als een mooie belofte voor een prachtige start van een wandeldag. We wandelen vanuit het hotel naar het begin van de Adonis Trail. As the story goes was dit de route die zowel Adonis als Aphrodite hebben gelopen om elkaar ergens halverwege onder een enorme eikenboom te ontmoeten en te beminnen uiteraard. Want ja geen enkel Griekse mythe zonder heftige (eventueel verboden) liefde en haat en stapels kinderen . De reisleidster weet de verhalen grappig en inspirerend te vertellen wat mij betreft zijn ze een zeer leuke toevoeging aan het landschap waar we in aan het wandelen zijn.

Wij gaan vroeg op pad, omdat er regen verwacht wordt ergens in de middag. Door vroeg te beginnen lopen we minder risico op een nat pak. Het is een wandeling die in drie korte steigjes over een hoogte van 450 meter de berg opwandelt. Mooie paden, mooie route met als ultiem hoogtepunt een lunchplek met een ongekend mooi uitzicht over het meest westelijke punt van het eiland. Dit is een voormalig Engels militair oefen terrein geweest, dat zij na terugtrekking van het eiland niet meer gebruikten. Er is veel te doen geweest over hoe men dit stuk van eiland zou gaan inrichten, men is uiteindelijk uitgekomen op een bestemming voor agro toerisme. Dus gericht op kleinschaligheid, wandelen en natuur beleving. Nou dat zijn een hoop mooie opvattingen bij elkaar die zorgen voor een prachtig natuurgebied.

  

Halverwege verandert de Trail van de Adonis Trail in de Aphrodite Trail, en deze Trail komt uiteindelijk uit bij die prachtige eikenboom. De lunchplek is iets hogerop op de berg en daar eten we onze heerlijke boterhammen met houmous kaas en tomaat. Na de lunch komen er wat donkere wolken aan de horizon, er klinkt wat onweer gerommel en we pakken sneller dan anders de rugzakken in om aan de afdaling naar beneden te beginnen. Het is een prachtige afdaling met de hele tijd zicht op de azuurblauwe baaien, de witte aanrollende golven in de branding en de geluid van de stilte van de natuur. De wandeling eindigt bij het bad van Aphrodite, een grot met veel overhangende slierten groen waar de godin van de liefde haar jeugd en schoonheid zou hebben behouden door de kracht van het water. Er worden wat handen en druppels op hoofden en haren gesmeerd in de hoop op eeuwige schoonheid en eeuwige liefde. We drinken wat op wederom een prachtig terras met uitzicht over een baai en wandelen daarna nog kleine twee km terug over de asfalt weg naar het hotel. We zijn heerlijk vroeg terug, mede dankzij het onweer gerommel, en kunnen nu dus heerlijk gaan genieten van een duik in zee en in het zwembad. Helaas laat de zon ons in de steek dus na het zwemmen is het noodzakelijk om te douchen en een beetje warme kleren aan te trekken.

  

We hebben een lekkere witte wijn gekocht bij de wijnproeverij van gisteren en installeren ons met wijn en nootjes op het terras. Het grote relaxen en genieten van de andere geneugten dan alleen wandelen kan, voor het eerst deze vakantie beginnen. Heerlijk. We sluiten straks nog af met een diner buffet maar dat is al voor de derde keer dus daar valt niets meer over te melden anders dan dat het goed eten is met voldoende vegetarische mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *