De Grutto in Schipluiden

De weersverwachtingen zijn fantastisch voor de tijd van het jaar, 23graden dus we zetten ons dagritme in op een dagweekendje, 24 uur, weg met LOOK. Vroeg op, niet ontbijten, dat doen we straks in de zon, in de natuur, en gaan op weg naar natuurkampeer terrein de Grutto van het Nivon. We hebben gisteren een plekje gereserveerd en kunnen zeker terecht. In instantie gaan we deze kant uit omdat we dan op de fiets naar een Verjaardagspartijtje kunnen fietsen maar als dit wordt afgebeld, zijn we al op weg en hebben we de hele dag voor onszelf. We komen om 11uur aan in het landschap tussen Delft en Schiedam, nadat we nog twee keer naar huis terug gekeerd zijn vanwege vergeetdingen en vanwege een lekkere dingen boodschappen sessie.

Het is een prachtig klein stukje boerenland waar we terecht komen met bomen, weitjes, slootjes, picknick tafels en een houten chalet waar je kunt koken en verblijven als je klein kampeert; een plek waar je echt het gevoel hebt in de natuur te zijn. Mooie romantische niet gecultiveerde plekken onder bomen met uitzicht op weide landschappen, koeien en vliegtuigen. We zitten helaas wel onder de aanvliegroute van Rotterdam airport.

De mevrouw die ons ontvangt is zeer vriendelijk, maar dat zijn ze eigenlijk altijd herinneren we ons nog van vroeger tijden , en ze draagt een soort klederdracht voor de streek markt waar ze straks op gaat staan met de stoofperen die van het Nivon terrein afkomen. Ze schrijft ons in en adviseert ons om per volgend jaar lid van het Nivon te worden dan krijg je het groene boekje gratis, deze twee clubs zijn inmiddels dus een verregaande vorm van samenwerking aangegaan. Nou dat lijkt ons een goed plan want dit soort plekken levert ons het ultieme camper gevoel op, midden in de natuur, zonder gedoe, op een grasveldje met prachtig uitzicht. Dus wat dat betreft hoeven we dus niet naar het buitenland als het mooi weer is.

We brunchen in de zon, met diverse lekkernijen en stappen daarna op de fiets naar de streek markt waar onze Nivon gastvrouw ook naar toe is. Het blijkt uiteindelijk een boerderij iets verderop te zijn waar diverse kraampjes met mooie streekproducten aan de man gebracht worden. Onze hostess zit aldaar te spinnen en blijkt zeer mooie vilten hoeden te verkopen. Ik word altijd blij van dit soort hoofddeksels, maar deze keer weet ik mij in te houden en kopen we vooral lekkernijen, bier naar Historisch Delfts recept gebrouwen, in Hillegom, heerlijke Italiaanse olijfolie door een echte Italiaanse dame geïmporteerd uit haar thuisland, ze staat ook op de Noordermarkt dus als de olie bevalt een adresje om te onthouden, bijzondere chocolade door een echtpaar uit Wateringen omgetoverd tot prachtige bonbons. Kortom een leuke manier om even onder te dompelen in producten die in ieder geval door actieve mensen uit deze streek gemaakt worden.

We doen wat avond boodschappen in Schiedam met de idee om zelf te koken. We keren zeer tevreden terug naar ons prachtige plekje en theetje, vallen met het zonnetje op onze snoet in slaap, doen een hazenslaapje, en eten een boterhammetje met bierkaas ook op de streekmarkt gekocht.

Om16.00 uur lopen we een ommetje. Een van de veertig korte wandelingen die actieve vrijwilligers, aanhangers van dit prachtige stukje groen in de Randstad, hebben opgenomen met GPS en die prima in een klein of groot uur te bewandelen zijn. Door het stralende weer is het landschap mooi, is de kolonie ooievaars die we zomaar aan de kant van de weg tegen komen bijzonder, en als beloning het landschap aan het eind van de dag in prachtig strijklicht.

We borrelen, drinken de heerlijke Delftse bieren in dit Delftse landschap en de dag eindigt met een mooie zonsondergang een paar kilometer verderop aan de kust.

Fantastisch om zo dichtbij huis, zo helemaal in de natuur te kunnen bivakkeren en direct weer in de vakantie modus te zijn. Nadat de zon is ondergegaan blijft de temperatuur nog goed, we drinken onze slaapmutsjes met uitzicht op de weilanden en de immense stilte in nabijheid van havenstad Rotterdam, stad van waar mooie herinneringen liggen uit onze adolescenten, jong volwassen tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *