Laatste losse eindjes van de stad Rome

De dag begint met heftige regen, en de voorspellingen zijn niet best, regen tot morgen ochtend! Ondanks het feit dat we geen boodschappen doen weten onze ontbijt helden wederom een copieus ontbijt op tafel te toveren, het is fantastisch. We kuieren rustig rond, Blogger wat, lezen wat, in het appartement en gaan om een uur met de metro naar de sint Clemente kerk en de basilica quattro coronation, die je eigenlijk nog gezien moet hebben. Beide kerken houden siësta van 11.45 tot 15.45, dus we keren op onze schreden terug. We willen nog de Palentine hill op om een uitzicht over het Forum te krijgen. Op dat moment begint het wederom met bakken uit de hemel te vallen. We worden echt nat, Sasar haakt af en gaat een bakkie doen. Wij blijven doorlopen op zoek naar dat uitzicht over het Forum dat voldoet aan onze verwachting. We vinden die uiteindelijk door op verschillende plekken foto’s te maken, onder de paraplu, zonder goede mogelijkheid om te focussen. We zullen thuis gaan zien wat er van de ‘onder water fotografie’ terecht gekomen is. Wederom is het niet koud dus als de regen even ophoudt dan waaien we vanzelf droog. We doen een hapje in het fietsrestaurant, lekkere pizza en een gevulde tomaat, en kunnen de terug wandeltocht naar ons appartement weer aan. Op piazza Republica lopen we nog even de Santa Maria degli anglia binnen, zouden steunpilaren uit 300 gebruikt zijn, er staan geen verhalen bij dus dat moeten we zelf uitzoeken en we zijn helaas sightseeing moe geworden. We lopen erin en eruit we maken een foto van het mozaïek op de vloer en that’s it.

Om 16.00 uur zijn we terug in het appartement en het voelt voldaan, nog even geprobeerd om wat extra dingen te doen, maar het enige echte vernieuwende waren de foto pogingen onder de paraplu over de Forum let’s hope dat deze goed uitpakken dan hebben we het Forum ook te pakken.

De laatste toegift die de weergoden ons geven is een prachtig stadsbeeld om te onthouden : een regenboog boven de laatste basilicum van de engelen, met het kruis in het kleuren spectrum van de regenboog.

Ook al hebben we de laatste avond en dag veel druppels en nattigheid, dit zijn de plaatjes die onze stapels mooie herinneringen aan en met deze stad in het bijzijn van al onze prachtige volwassen kinderen, zullen kleuren en invullen. Het was een onbetaalbaar kado!

We maken the ultimate Rome experience die avond af met een overheerlijke steenoven pizza bij Puntura op de Via Flavia, de lekkerste van de hele vakantie met het cijfer 8, en het allerlekkerste ijs bij ons om de hoek. Voldaan, zeer tevreden, zeer gelukkig drinken we de laatste restjes Aperol, wijn, 43 en dan naar bed.

1 reactie

  1. Elvi schreef:

    Dit is inderdaad wat je noemt geluk, op en top !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *