Balkon Trastevere


Vandaag gaan Steef en Eva weer verder met hun eigen vakantie. Dus we besluiten om onze plannen daarom heen te maken. Arben en Sas zijn onze ontbijt (en borrel) helden en kopen weer veel lekkers om uitgebreid te ontbijten. Daarna lopen Steva nog een rondje om de stad, naar de Trevi fontein, en schrijf ik de Blog een beetje bij. Om een uur zijn steva terug en kletsen we nog over de enorme massa mensen die de stad Rome bevolkt op al die verschillende plekken :waar komen ze vandaan, en hoe houdt zo’n stad het vol, Eva vraagt zich af of dit de voorloper van het naderende einde van de wereld is? Boeiende vragen waar we geen antwoord op weten en waar we zelf ook deel van uit maken, want ja wij zitten hier ook met z’n zevenen in een huis van Romeinen en doen boodschappen bij hun bakker en op hun markt… Gaat in ieder geval over een belangrijke bron van inkomsten voor de Romeinse samenleving maar of men het waardeert dat wij zo dicht in hun woonomgeving ook aan het leven zijn, dat komen we niet te weten!

Wij gaan met de bus die hier om de hoek vertrekt naar de wijk Trastevere aan de andere kant van de stad, dus over de Tiber. Daar is een groot balkon, Piazza Garibaldi, met uitzicht over een groot gedeelte van de stad. Het is zeer bewolkt maar uiteindelijk komt toch een paar keer de zon erdoor heen en werpt een mooi licht op sommige gedeeltes van de stad. We maken mooie panorama, maken paar mooie portretfoto ’s van elkaar en lopen weer naar beneden. Op dat moment begint het nogal heftig te regenen. De hele week sjouwen met onze paraplu rond en uitgerekend vandaag hebben we hem uit de rugzak gegooid. Gelukkig duurt het niet zolang en de temperatuur zorgt ervoor dat we vrij snel weer opgedroogd zijn. We worden beloond voor dit doorzettersgedrag. Er komt een flinke regenboog tevoorschijn net boven het kasteel dat aan de Tiber staat en dat levert prachtige foto’s op.

We lopen een stuk langs de Tiber, maken mooie plaatjes van stadstaferelen, bomen, rivier en een hele oude cinquecento en lopen weer terug na huis om te borrelen en te eten.

Het was een kort uitje, maar door het busritje en de wandeling van Trastevere terug krijgen we net weer een ander stukje van Rome te zien. Door het lopen naar verschillende uiteinden van de stad krijgen we de stad nu op ons netvlies en in onze voeten. Dat geeft een prettig gevoel dat je je weg begint te vinden in zo’n stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *