Eten bij Amber

We zijn vanmiddag in het Mandarin hotel in HK gaan eten in het restaurant Amber. Een restaurant met twee sterren die te danken zijn aan een Nederlandse chefkok Richard Ekkebus. Ik heb nog nooit zo lekker gegeten! Het was een indrukwekkend eetfeestje waarin we nog eens extra gastvrij onthaald werden, omdat we Nederlands waren. We mochten de keuken zien de sous chef spreken en foto’s maken. Kortom we kregen een soort vip behandeling naast het waanzinnig lekkere eten. Er wordt veel minder streng “op sjiek” gedaan dan bij ons soms wel het geval is. De hartelijkheid van het personeel komt oprecht over; niet met het idee dat ze een toneelstukje aan het spelen zijn. Bij ons wordt een dergelijke ambiance al gauw stijfjes met extreem gevouwen servetten en bedienend personeel. De servetten zijn hier ook gevouwen enz. Maar het personeel is zeer vriendelijk betrokken en internationaal van allure. Kortom een waanzinnige eetbelefenis waar we de rest van de dag op gesudderd hebben.

Wat heel bijzonder was aan het eten was dat het er mooi uitzag, maar dat ook de verschillende smaken duidelijk te onderscheiden waren op een integere manier, zonder dat een van de smaken op de voorgrond trad. Het was een food experience waar ik heel blij van werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *